Molino.hu Logo
FőoldalHírekA gördülékeny molinó rendelés 7 mesterfogása

A gördülékeny molinó rendelés 7 mesterfogása

2023.06.29.

Kedves Barátunk, Ügyfelünk Hegedűs Pál / Brandventure Reklámügynökség nagyszerű összefoglalója a helyes molinó előkészítésről.

A gördülékeny molinó rendelés 7 mesterfogása
Ismerős a helyzet, amikor a gyors, jó minőségű és olcsó szentháromságából csak kettő választható?
Ma megosztunk veletek néhány tippet a hatékony molinó rendeléssel kapcsolatban.
„Ha időben kezded a molinó projekt tervezését, akkor sem az ár, sem a minőség tekintetében nem kell kompromisszumot kötnöd.”
Mielőtt bemutatnám a buktatókat és a megelőzési, elkerülési taktikát, szeretnék megosztani egy történetet.
Néhány éve a családunkkal nekiálltunk felújítani a konyhánkat. A vége felé jérva szembesültünk egy problémával: elfelejtettünk munkalapot rendelni. Találtunk egy újpesti bútor lapszabászatot, akik vállalták a munkát még aznapra is.
Képzelj el minket a feleségemmel, ahogy állunk csillogó szemekkel a lapszabászat ajtójában és azon tanakodunik, vajon milyen színű lapot válasszunk. Ő fehéret szeretett volna, én világos bükk vagy nyír színben gondolkodtam. Amikor azonban belépve az üzletbe közöltük, hogy másnapra már szükségünk van a méretre vágott lapra egyetlen színt tudtak vállalni:
„Wenge”
Évekig nézegettük utána azt a sötétbarna lapot, mert nem hagytunk időt a gyártásnak Azért osztottam meg az élményünket, mert ez alapján tudjuk, milyen helyzetekkel kell szembenézni. Mi is átéltük, milyen, amikor túl késő választani, ezért segíteni szeretnénk.
1. Tervezz előre
Sok esetben előfordult, hogy ügyfeleink csütörtök délután hívtak fel, hogy szombatra szeretnének molinót rendelni. Miután tisztáztuk a részleteket, kiderült, hogy még a grafika sem készült el. El tudod képzelni a választ, amikor megkérdeztük, hogy ismerik-e a kihelyezés pontos méretét? Természetesen nem.
„Rövid határidővel a lehetőségek korlátozottak.”
A lenti cikkben az ügynökségi sürgős történeteket dolgoztam fel, ha behatóbban érdekel, hogyan fordul át egy nyugis péntek délután komplett bolondokházába, olvass tovább!
Visszatérve a molinó tervezéshez a grafika tervezésével kezdtük, majd nekiálltunk nyomdát keresni, ahol péntek délutánra kiszállíthatják a rendelést. Még így sem garantált a siker. Ha nincs elegendő idő a grafikára, az időnyomás csak sablonmegoldásra ad lehetőséget.
Ha szánhatunk egy hetet a grafikai tervezésre, a vizuális tervező kolléga jobban ki tudja dolgozni a javaslatát, neked sem kell rohanni a jóváhagyással. Nem csak szebb lesz a látvány, de hatékonyabban fog eladni, kommunikálni. Márpedig ezért csinálod, nem?
A gyártással ugyanez a helyzet. Ha nem áll rendelkezésre legalább 3 nap a molinó gyártására, nincs idő anyagrendelésre, így a raktáron lévőkből kell választani. Szeretnél mesh-hálót, de csak banner van? Sajnáljuk, de vagy ez vagy semmi. Lehet, hogy nem lesz idő a ringlizésre vagy más folyamatra, ami a tartósságot biztosítja. A száradási időről már ne is beszéljünk. Tehát érted.
2. Legyen pontos méreted
Az egész a mérettől indul. Álló vagy fekvő formátum? Ha fekvő, akkor 28×1 méter vagy 3×2 méter? A méretaránnyal a kreatív is változik.
„Pro tipp: az első szám az anyag szélességét jelzi, a második pedig a hosszát - sokan ezt tévesztik el.”
3. A lenyűgöző grafika a siker kulcsösszetevője
Mit kerüljön a molinóra?
  • Egyetlen logó és egy szlogen, vagy több elemből álló fotografikus háttér?
  • Ehhez a molinóhoz teljesen egyedi grafikát terveznél?
  • Minden megoldható, ha van rá idő.
A grafikát nyomdakész fájlban kell leadni, általában PDF formátumban. A digitális nyomtatásokhoz, így például a molinóhoz sem kell kifutót hagyni, de a hajtás és a ringlizés miatt a széltől 5-10 cm távolságra ne legyen szöveg vagy fontos grafikai elem.
4. Az alapanyagválasztáshoz hallgass szakemberekre
A banner és a mesh háló a két leggyakoribb molinó típus, de vannak ritkábban használtak is, például a selyemszatén. Az ügynökséged vagy a nyomdád tud segíteni a megfelelő anyag kiválasztásában, ha megadod, hogy hova szeretnéd felhasználni.
5. Biztonságos, csalódásmentes rögzítés
Hogyan szeretnéd rögzíteni a molinót? A két leggyakoribb módszer a bújtatás és a ringlizés. A bújtatás azt jelenti, hogy az anyag két párhuzamos oldalánál visszahajtják, hogy át tudják vezetni rajta a 3-5 cm vastag rudat. Ezek a rudak biztosítják a rögzítést. Ha csak felül van rögzítve és a szél fújhatja, akkor az alsó részre súlyt helyeznek, hogy ne lengjen. A ringli egy kis kerek gyűrű, amelyet 20-50 cm-enként a molinóba préselnek, hogy át lehessen húzni rajta a kötelet, amely a molinót a helyén tartja.
Ez csak a két leggyakoribb módszer, számos más megoldás létezik.
Nem az a fontos, ki szereli fel a molinót, hanem hogy legyen valaki, aki megoldja. Gondold át, ki fogja ezt megtenni, és számolj időt erre. Még ha nincs is szükség profi emelőre, valaki ki kell, hogy menjen a helyszínre, hogy felszerelje a molinót.
6. Darabszám? Gondolkodj előre!
Vedd figyelembe, hogy minél nagyobb a mennyiség, annál hosszabb a szállítási idő. A darabonkénti gyártási ár viszont a rendelési mennyiség növekedésével arányosan csökken.
7. Határidő
Tervezz elég időt a teljes folyamatra:
Javasoljuk, hogy a molinó rendelését időben tervezd meg, hogy ne legyenek váratlan késések. Számolj visszafelé.
Reméljük, hogy a fenti 7 tuti tipp segít a problémamentes molinó rendelésben. Előre tervezéssel és megbízható partnerrel a jó minőségű, időben leszállított molinó nem csak álom marad!
 
Az eredeti cikk itt olvasható: a gördülékeny molinó rendelés 7 mesterfogása
Írta: 
Hegedűs Pál / Brandventure Reklámügynökség

Kapcsolat

MOLINO Reklámügynökség KFT. +36 26 889 889 Elérhetőségek (kapcsolat)Élő chat (online) Nyitva tartás
H-CS: 8:00-17:00
P: 8:30-15:00
SZ2020
SuperBrands 2015
Copyright © molino.hu 2004-2024 Minden jog fenntartva.